Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Fiat Centoventi: de elektrische stadswagen van de toekomst

Geschreven door David Leclercq op 05-03-2019

Fiat maakt zich klaar voor de elektrische omwenteling, zoals blijkt uit deze in Genève voorgestelde Centoventi Concept.

Het lijkt wel alsof Fiat ontwaakt uit een jarenlange winterslaap. De afgelopen jaren hielden de Italianen zich vooral bezig met speciale reeksjes en kleine updates, maar op een grote nieuwigheid moesten we wachten. Tot vandaag, want op het autosalon van Genève parkeren ze deze Centoventi Concept onder de schijnwerpers, een voorbode van wat een elektrische wereldauto moet worden. Deze stadsauto, Centoventi genoemd naar aanleiding van het 120-jarige bestaan van het Italiaanse merk, is geïnspireerd door de verschillende generaties Panda en andere stadsauto's uit de lange geschiedenis van Fiat.

Personaliseerbaar

De Centoventi is ontworpen als stadswagen met een heleboel personaliseringsmogelijkheden en allerlei slimme accessoires. Dan hebben we het niet alleen over het koetswerk of over het interieur, maar ook over de technologie. Fiat biedt bijvoorbeeld drie verschillende batterijpakketten aan, die de elektrische autonomie met telkens 100 kilometer uitbreiden. Ook leuk: de geïntegreerde laadkabel die zich net onder de voorruit bevindt. Dat scheelt alweer wat kofferruimte.

Model T

Fiat vergelijkt de Centoventi met de Ford Model T. Maar dan verpakt als een iPhone. Wij hopen vooral dat de goede bedoelingen zich snel in een productiemodel vertalen. Stadswagens zijn altijd al een specialiteit van Fiat geweest. De Italianen hebben er dan ook alle belang bij de overstap naar een elektrische stadsmobiliteit te omarmen.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten