Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Douaneheffingen kosten Ford 1 miljard

Geschreven door Valentin Delchambre op 01-10-2018

De CEO Van Ford trekt aan de alarmbel: de douaneheffingen die Donald Trump wil invoeren op staal en aluminium zullen de constructeur een miljard euro kosten.

De herstructureringsplannen van Fords nieuwe CEO Jim Hackett, die de winstmarges wil opkrikken, worden al doorkruist. De douaneheffingen op staal en aluminium die de Amerikaanse president invoert, zullen de autobouwer een miljard euro kosten. In een persconferentie zei de directeur: “Het ironische van de situatie is dat we het grootste deel van onze inkopen in Amerika doen. Als dit zo doorgaat, dan komen er brokken van”. Een woordvoerder bevestigde daarna dat hij zich baseert op de verwachtingen voor boekjaar 2018-2019. Het nieuws komt er net nadat Ford al aankondigde dat het de Focus Active niet in Amerika zal invoeren.

Aankoopprijs onder druk

De situatie zou nog erger kunnen worden als Trump beslist om de belastingen op buiten Amerika gebouwde onderdelen op te trekken. Volgens analisten van IHS Market zouden auto’s als gevolg van zo’n douaneheffing 1.800 tot 5.700 dollar duurder worden. Nog erger is dat de economische groei onder druk zou kunnen komen en dat 300.000 banen verloren zouden kunnen gaan.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten