Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Ford gebruikt Android vanaf 2023

Geschreven door Frédéric Kevers op 02-02-2021

Ford en Google hebben een samenwerking van 6 jaar ondertekend waarbij Ford Android Automotive in zijn auto's zal gebruiken vanaf 2023. Maar de deal gaat verder dan enkel het infotainmentsysteem.

Het akkoord tussen Ford en Google betekent ook dat de constructeur verschillende Google-diensten zal kunnen gebruiken, waaronder de clouddiensten, en zal kunnen genieten van artificiële intelligentie in zijn wagens, maar ook in zijn fabrieken en concessies. Een integratie die zal helpen met de interactie tussen voertuigen, de continue evolutie (via over-the-air updates) en verbeteringen in de kwaliteitscontrole en de fabricageprocesen met zich meebrengt.

Toegevoegde waarde

De keuze voor Google voor de navigatiefuncties, de stembediening en de geconnecteerde diensten zal Ford een concurrentievoordeel opleveren, terwijl er ook ontwikkelingskosten worden bespaard in de gebieden waar de constructeur sowieso minder kundig is dan de digitale reuzen. Dat zegt ook Jim Farley, CEO van Ford: "Het is tijd dat Ford afstand neemt van de continue inzet in generische zaken waar we geen meerwaarde bieden, zoals de navigatiesystemen en een groot deel van de infotainmentervaringen in een auto."

Het Android Automotive-systeem van Google wordt ook al gebruikt in de Polestar 2 en Volvo XC40 P8, maar zou qua looks en functionaliteit kunnen genieten van specifieke aanpassingen voor (of door) Ford en Lincoln, het luxemerk van Ford in de VS. De klantgegevens blijven wel bewaard door Ford en Google, die beloven ze niet te delen met externe bedrijven. Klanten zullen natuurlijk nog steeds Apple CarPlay, Amazon Alexa en andere diensten gebruiken door hun toestellen te koppelen aan hun auto.

"Terwijl Ford de meest diepgaande transformatie in zijn geschiedenis ondergaat met elektrificatie, connectiviteit en autonoom rijden, vormt de toenadering tussen Googel en Ford een innovatiecentrale die echt in staat is onze klanten een superieure ervaring te bieden en onze activiteiten te moderniseren", zegt Farley nog.

Samenwerking

Het partnerschap gaat verder dan zomaar de levering van het Android Automotive-systeem van Google aan Ford. Samen vormen ze Team Upshift, een samenwerking die gericht is op de ontwikkeling van aanvullende diensten voor de autonome bedrijfsvoertuigen die Ford vanaf 2022 lanceert, maar ook om klanten een persoonlijkere ervaring te bieden.

Tenslotte is deze samenwerking tussen Google en Ford het antwoord op het akkoord tussen General Motors en Microsoft, die samenwerken voor de cloudcomputingmogelijkheden van Azure voor Cruise, de tak voor autonome voertuigen van GM.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten