Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Akio Toyoda: World Car Person van het jaar 2021!

Geschreven door Olivier Duquesne op 09-04-2021

De 90 journalisten die de jury van de World Car Awards vormen, hebben de titel van World Car Person of the Year toegekend aan Akio Toyoda, de CEO van Toyota Motor Corporation.

Akio Toyoda - CEO Toyota Motor Corporation

De grote baas van Toyota, Akio Toyoda, is "gelukkig en dankbaar" voor zijn titel van World Car Person of the Year 2021, toegekend door de World Car Awards. "Namens de 360.000 leden van het Toyota-team over heel de wereld, bedankt voor deze geweldige eer", zegt Toyoda nog. Hij wil deze trofee delen met "al zijn werknemers, specialisten en leveranciers voor de collectieve inspanning om Toyota naar voren te brengen". Hij voegde er nog aan toe: "Het is een moeilijke tijd geweest in de geschiedenis van de wereld. Maar ze herinnerde ons er ook aan dat mensen het belangrijkste zijn. En als we bij Toyota wat geluk in hun leven kunnen brengen, zal dat mijn voortdurende doel zijn om dat te doen".

Racepiloot

De charismatische baas werd verkozen door een jury van 90 journalisten over de hele wereld voor zijn behaalde resultaten bij Toyota, die ook de jobs hebben kunnen beschermen, ondanks COVID-19. De jury prees ook de constructeur, en het werk van de CEO en zijn werknemers, voor het tempo van "aanhoudende ontwikkeling" qua geconnecteerde, autonome, gedeelde en elektrische wagens. Een van de elementen die daarbij meespeelde, is de Woven City, een prototype van een stad van de toekomst. Tenslotte werd ook het feit dat Akio Toyoda zelf racepiloot is (bijvoorbeeld onder het pseudoniem van Morizo Kinoshita op de 24 uur van de Nürburgring in 2009) gewaardeerd door de jury.

Biografie

Akio Toyoda (豊田章男) werd geboren in 1956 en kwam bij Toyota (TMC) in 1984, na het behalen van zijn diploma rechten aan de universiteit van Keio in Japan en een MBA aan het Babson College in de Verenigde Staten. Na in verschillende delen van het bedrijf te hebben gewerkt in Japan en in het buitenland, kreeg hij een zetel in de raad van bestuur van Toyota Motor Co. in 2000. Daarna bekleedde hij andere managementsposities en was hij  uitvoerend vicevoorzitter alvorens in 2009 voorzitter te worden van TMC.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten