Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Honda: veel hybrides en elektrische auto’s vanaf 2020

Geschreven door David Leclercq op 15-12-2016

In de marge van de lancering van zijn nieuwe Civic kondigden de verantwoordelijken bij Honda aan dat de constructeur vanaf 2020 meerdere plug-in hybride en elektrische modellen wil gaan lanceren.

Tijdens de voorstelling van de nieuwe Civic en zijn nieuwe 1.0-turbomotor gaf Honda tekst en uitleg bij zijn toekomstige ontwikkelingen, en dan vooral rond hybride en elektrische modellen. Het merk wil vanaf 2020 namelijk meerdere plug-in hybride en elektrische auto’s in productie nemen.

 

Uitstootdaling

De Europese marketing- en verkoopdirecteur Jean Marc Streng vertelde: “We moeten iets doen om onze uitstoot te verminderen, en dat kan niet anders dan via plug-in hybrides en elektrische auto’s,” al geeft hij wel toe dat de verkoopcijfers nog niet het verhoopte niveau hebben gehaald. Maar hij gelooft dat de vraag ook in Europa zal beginnen stijgen zoals nu al het geval is in de Verenigde Staten en Japan, waar dergelijke voertuigen erg populair zijn.

 

Hybride Civic

Honda heeft trouwens voorzien om een hybride versie van de nieuwe Civic te ontwikkelen, want het nieuwe platform van die auto is daar al op voorzien. Tegelijk zou de kleine Jazz nu al geselecteerd zijn om de eerste zuiver elektrische Honda te worden. Voor de Japanners heeft hybridisering of elektrificatie enkel zin in kleine autootjes. Jean Marc Streng zegt daarover: “Heeft het wel zin om een grote SUV te hybridiseren? Ik wil over die mogelijkheid zelfs niet discussiëren”. Volgens de voorspellingen van de constructeur zou tegen 2030 meer dan twee derde van alle nieuw verkochte auto’s elektrisch of hybride zijn, wat aangeeft hoe belangrijk ze gaan worden. En dus ook wat dit project voor Honda zal betekenen…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten