Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / De meest betrouwbare automerken van 2018 volgens Test Aankoop

Geschreven door Jean-François Christiaens op 17-01-2018

Uit een studie van Test Aankoop blijkt dat Lexus, Honda, Porsche, Toyota en Mitsubishi de vijf meest betrouwbare automerken van het moment zijn. De merken van de FCA-groep daarentegen…

Onze collega’s van de Franstalige krant Le Soir mochten als eersten de resultaten inkijken van een grote enquête van Test Aankoop op Europese schaal. Een groep van 37.000 Europese automobilisten, waaronder 9.000 Belgen, heeft geantwoord op een hele reeks vragen over hun auto’s. Test Aankoop heeft vervolgens deze resultaten gecombineerd met die van een vergelijkbaar onderzoek uit 2015 en heeft zo een score op 100 gegeven voor de betrouwbaarheid van elk merk. Met een score van 95 procent verovert Lexus de eerste plaats op het podium. De tweede plaats wordt bezet door drie merken, die elk 93 procent hebben gehaald: Honda, Porsche en Toyota. Mitsubishi is derde met 92 procent. Aan het andere eind van het spectrum vinden we Fiat (84 procent), Alfa Romeo (83 procent), Chrysler (82 procent) en Dodge (80 procent).

Elektronische storingen

Uit de studie blijkt dat auto’s vandaag meer in panne vallen dan vroeger (Test Aankoop voert dit onderzoek al 40 jaar…) en dat de problemen veel vaker elektronisch van aard zijn dan mechanisch. De top 3 van de problemen die Le Soir uit het onderzoek heeft gehaald, zijn: de boordelektronica (19 procent), de remmen (8 procent) en de elektronische motorsturing (8 procent).

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten