Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Honda e: details bekend van de kleine elektrische stadswagen

Geschreven door David Leclercq op 14-06-2019

Honda heeft nieuwe details vrijgegeven van de toekomstige kleine stadswagen ‘e’. Die biedt 200 km autonomie en maakt zijn grote debuut op het Goodwood Festival of Speed begin juli 2019.

Honda gaat zijn beloftes nakomen en lanceert eind dit jaar zijn kleine elektrische stadswagen met retrolook. De auto wordt officieel onthuld op het Goodwood Festival of Speed, dat begin juli plaatsvindt.

50:50

De eerste bestellingen worden nog dit jaar geopend, maar de leveringen gaan begin 2020 van start. Honda geeft enkele details over de techniek van dit model, zoals het feit dat zijn gewichtsverdeling perfect in evenwicht is (50:50). De auto geniet ook van een zeer laag zwaartepunt dankzij de batterijen in de vloer. De zogenoemde Honda ‘e’ wordt ook een achterwielaandrijver.

35,5 kWh

Het hart van de auto, het lithium-ion batterijpakket, heeft een capaciteit van 35,5 kWh en wordt vloeistofgekoeld. Honda belooft dat snelladen met gelijkstroom de laadtijd doet afnemen tot 30 minuten voor 80% opladen – waarschijnlijk met snellaadpalen van om en bij de 100 kW. Kohei Hitomi, projectleider van de Honda e, legt uit dat de batterijen expres klein zijn gehouden om de stedelijke roeping van het model niet te vergeten. Het merk gelooft dat de autonomie voldoende groot is om stedelijke gebruikers tevreden te stellen: Honda kondigt minstens 200 km autonomie aan, wat minder is dan een i3 die tegenwoordig een batterij van 40 kWh heeft. Honda verdedigt zijn keuze om kostenredenen, maar ook om de ‘packaging’ en het gewicht van het pakket.

Zonder buitenspiegels

Veel van de kenmerken die op het concept zaten van het salon van Frankfurt 2017 zullen ook op de definitieve versie van deze Honda e zitten. Onder de speciale zaken valt vooral de afwezigheid van buitenspiegels op, die worden vervangen door camera’s die 90% minder luchtweerstand genereren. Dit simpele ‘accessoire’ heeft de algemene aerodynamica met zo’n 3,8% verbeterd, wat ook een invloed heeft op de autonomie. Het achteruitkijkcamerasysteem krijgt twee modi: een normale modus, en een groothoekbeeld om de dode hoeken met minstens 10% te verminderen vergeleken met klassieke spiegels.

Welk vermogen?

Honda blijft daarentegen stil over het vermogen van de elektromotor. Meerdere bronnen spreken over een vermogen van ongeveer 100 pk en 300 Nm. Ook de prijs blijft onbekend, maar die riskeert hoog te worden als we luisteren naar wat Hitomi zegt over mooie producten: “Een lagere prijs is niet altijd een garantie op succes. Als je naar de producten van Apple kijkt, zijn die niet goedkoop, maar heel de wereld wilt ze wel door hun toegevoegde waarde. We denken dat hetzelfde opgaat voor de elektrische auto.” Als gevolg hiervan denken sommige waarnemers dat de prijs van de Honda e waarschijnlijk rond de 35.000 of 40.000 euro zal liggen. Wordt vervolgd…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten