Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Honda onthult zijn toekomstprojecten

Geschreven door Olivier Maloteaux op 13-06-2017

Tegen 2030 zal de Japanse constructeur vooral de nadruk leggen op elektrische en waterstofauto’s, maar ook op autonome voertuigen.

De leiders van Honda hebben hun planning tot 2030 uit de doeken gedaan. Zoals zoveel andere autobouwers wil de constructeur meer werk maken van modellen met elektrische aandrijving. Tegen 2030 zouden twee op de drie verkochte Honda’s op de hele wereld plug-in hybrides of zuiver elektrische auto’s zijn. Daarvoor trekt de constructeur de nodige middelen uit, want er wordt 750 miljard yen (ongeveer 6 miljard euro) in onderzoek en ontwikkeling geïnvesteerd.

Volgend jaar al elektrisch

De constructeur heeft al aangekondigd dat hij volgend jaar een zuiver elektrische auto op de markt wil brengen in China. Tegelijk zal ook een elektrische scooter in de catalogus staan. Honda werkt verder aan de waterstofauto (die zijn eigen elektriciteit opwekt met een brandstofcel). De Japanners zijn daar trouwens al lang mee bezig, want reeds in 2008 brachten ze de FCX Clarity op de markt.

Zelfstandig tegen 2025

Verder werkt de autobouwer aan de auto zonder bestuurder. De CR-V heeft al een actieve snelheidsregelaar die ook (maar slechts gedurende een paar seconden) het stuur kan overnemen om de wegbelijning te volgen. Tegen 2020 belooft de constructeur meerdere modellen aan te bieden die op lange trajecten semizelfstandig over de snelweg kunnen rijden, voor in 2025 een zuiver zelfstandige auto (niveau 4) wordt gelanceerd.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten