Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / Terug naar de toekomst met de Honda Dualnote uit 2001

Geschreven door Klaas Janssens op 11-11-2021

AutoGids gaat terug naar de toekomst. Een duik in de archieven levert deze uit 2001 stammende Honda Dualnote op. Wat maakt deze conceptcar zo bijzonder?

Een Honda NSX, maar dan voor vier personen. Dat is zowat het idee achter de Dualnote Concept, voorgesteld in 2001 op de Tokyo Motor Show. In 2002 was dezelfde wagen ook te bewonderen op New York Auto Show, weliswaar als Acura DN-X (en in een andere kleurenstelling). Opmerkelijk: de Honda Dualnote werd aangedreven door een centraal achterin gemonteerde V6 die ruggesteun kreeg van liefst drie elektromotoren.

>> AutoGids' Terug naar de Toekomst - modeloverzicht van A tot Z

De hybride aandrijflijn van de Honda Dualnote Concept combineerde een 300 pk sterke 3,5 liter-V6 met VTEC-technologie met een ondersteunenende elektromotor op de achteras met twee elektromotoren op de vooras, waardoor er dus sprake was van vierwielaandrijving. Het gecombineerde vermogen bedroeg 400 pk en het gemiddelde normverbruik werd geschat op 6,7 liter per 100 kilometer.

2001 Honda Dualnote / Acura DN-X Concept

Rond de bestuurder

Het interieur van de Honda Dualnote Concept telde vier sportkuipjes en had een rond de bestuurder gebouwde cockpit die een digitale tellerpartij combineerde met cameraspiegels. Let ook op het minimalistische stuurwieltje dat we kennen uit de autoracerij, maar dat ook op productiemodellen te vinden zal zijn. Denk maar aan de Tesla Model S of de Toyota bZ4X/Subaru Solterra.

Aan technologie geen gebrek: het vierdeurskoetswerk van de Honda Dualnote Concept een aanraakgevoelig deurmechanisme, de door een infraroodcamera gescande weg werd geprojecteerd op de voorruit en de meeste functies kon je ook bedienen via stembediening. Let ook op de uitgekiende aerodynamica van de Dualnote, met een opengewerkte frontpartij die de lucht zo efficiënt mogelijk langs het koetswerk leidt.

2001 Honda Dualnote Concept

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten