Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Gelekt: Honda Civic Type R (2022)

Geschreven door Klaas Janssens op 13-07-2022

Op 21 juli 2022 laat Honda de nieuwe Civic Type R zien. Maar een lek zorgt ervoor dat de hot hatch nu reeds te bewonderen valt.

In aanloop naar de officiële presentatie op 21 juli 2022 kregen we beelden van een nog gecamoufleerd prototype. En de marketingmachine stuurde ook een teaser de wereld rond, maar dankzij een lek op het sociale-mediaplatform Instagram kunnen we de nieuwe Honda Civic Type R nu reeds bewonderen. 

LEES OOK Test Honda Civic Hybrid (2022)

Een ding valt meteen op: de nieuwe Honda Civic Type R oogt minder wild dat zijn voorgangers, die grossierden in ventilatiesleuven, spoilers en andere aeroaddenda. NIet dat het koetswerk plots braaf oogt, want de hongerig naar koellucht happende voorbumper oogt zelfverzekerd en ligt lekker laag tegen het asfalt.

2023 Honda Civic Type R

Turbobenzine

In de motorkap van de nieuwe Honda Civic Type R zien we een koelopening, onderaan de flanken merken we zijschorten en op de achterklep staat een flinke vleugel. Ook naast de brede velgen en de rode remzadels kan je moeilijk kijken. En centraal achteraan vind je de drie einddempers van de uitlaatlijn. Evenveel als de Toyota GR Corolla, inderdaad. Maar die beschikt wel over vierwielaandrijving.

Over het aandrijfgeheel heeft de Japanse constructeur nog niet gecommuniceerd. Gemakkelijkshalve gaan we ervan uit dat de nieuwe Honda Civic Type R de drukgevoede vierpitter van zijn voorganger erft: een 2-literblok dat een vermogen van 320 pk en een maximumkoppel 400 Nm op de voorwielen zet. Mogelijk komen daar bij de generatiewissel een paar paarden en wat Newtonmeters bij. Wordt vervolgd!

Bron: Instagram (cochespias)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CocheSpias (@cochespias)

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten