Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Honda Civic Type R krijgt mini-update voor 2020

Geschreven door Yeelen Möller op 21-01-2020

We krijgen nog geen extra hete Civic Type R, maar Honda heeft zijn hot hatch wel op een paar punten bijgewerkt waar eigenaars blij mee zullen zijn.

De Honda Civic Type R was tot voor kort de snelste hot hatch op het circuit die je kon krijgen, maar intussen heeft Renault dat feestje verpest met de exclusieve en peperdure Mégane R.S. Trophy-R. We hadden gedacht dat de Japanners zouden terugslaan met een extra gepeperde Type R, maar voorlopig moeten we ons tevreden stellen met een kleine modeljaarupdate. Die kan je herkennen aan de iets hertekende voorbumper met een wat grotere koelopening en lamellen in koetswerkkleur. Zo kan de motor meer frisse lucht aanzuigen en blijft hij beter koel. De kleur Boost Blue is ook nieuw voor het MY2020-model.

Fijngeslepen

Het onderstel is ook herkeken: de dempers moeten nu wat zachter zijn bij normaal rijden, terwijl de rubbers achteraan zijn verstevigd en de wrijving vooraan is verminderd voor een directer stuurgevoel. En over het stuur gesproken: dat is nu gehuld in Alcantara. De schakelpook is ook nieuw en moet nog kortere schakelbewegingen garanderen, terwijl er nu ook motorgeluid door de speakers komt voor meer ‘beleving’. Tenslotte bestaan de remmen nu uit tweedelige schijven en nieuwe remblokken die minder zouden faden en langer zouden meegaan. Wanneer de vernieuwde Honda Civic Type R bij de dealer staat, is nog niet bekend.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten