Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / Euro NCAP: de eerste resultaten van 2019

Geschreven door Olivier Duquesne op 28-03-2019

De eerste testreeks van Euro NCAP van 2019 is gedaan: 5 sterren voor de 3 auto’s onderworpen aan crashtests. Dat zijn de Honda CR-V, Mercedes G-Klasse en Seat Tarraco.

De eerste drie auto’s die getest zijn door Euro NCAP in 2019 zijn er van serieuze omvang. En toch hebben ze allemaal de 5 sterren behaald. Het is ook de Mercedes G-Klasse gelukt, met 90% voor de veiligheid voor volwassenen (een zwak punt voor de bescherming van de borstkas) en 83% voor kinderveiligheid (opgelet voor de nek). Euro NCAP heeft zelfs 78% gegeven voor voetgangersbescherming. Zijn brute en kubieke stijl lijkt op het eerste gezicht negatief op dat vlak, maar de teams van de organisatie geven aan dat zijn grote grille voorkomt dat voetgangers met hun hoofd tegen de voorruit of de raamstijlen terechtkomen. Tenslotte haalt de G-Klasse 72% voor de elektronische bescherming met de standaarduitrusting.

Tarraco als beschermer

De Honda CR-V zit mooi in het gemiddelde met scores van 93% (volwassenen), 83% (kinderen), 70% (voetgangers) en 76% (standaard elektronische hulp). Het enige echte zwakke punt dat wordt benoemd door Euro NCAP is het gebrek aan bescherming tegen whiplash. De noodremhulp beperkt het risico op botsingen met voetgangers. Maar de beste van deze eerste lichting van 2019 is de Seat Tarraco. De grote Spaanse SUV beschermt de volwassen inzittenden bijna perfect (97%), een score à la Volvo en zelfs beter dan die van zijn neef Skoda Kodiaq. De bescherming voor kinderen kreeg 84%, vooral door installatieproblemen met een kinderzitje als door potentiële kwetsuren. De voetgangersveiligheid krijgt 79%, net als de elektronische veiligheidsmiddelen.

Bekijk de scores in detail op de website van Euro NCAP.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten