Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Hyundai N: Veloster en nieuwe strategie

Geschreven door David Leclercq op 08-06-2018

In de marge van het salon van Busan in Zuid-Korea heeft Hyundai zijn nieuwe Veloster N voorgesteld én de strategie van het N-label verduidelijkt.

De Veloster N was al te zien op het salon van Detroit dit jaar en beleefde zijn Koreaanse debuut op het salon van Busan. Later komt hij ook bij ons op de markt. Hyundai maakte van deze gelegenheid gebruik om de strategische bedoelingen van het sportieve label toe te lichten. Dat moet de komende jaren sterk groeien. Ter herinnering: de Veloster N wordt aangedreven door een 2.0-turbobenzinemotor met 280 pk, gekoppeld aan een manuele versnellingsbak. Een bewijs van zijn sportiviteit in een markt die steeds meer de neiging heeft om een gerobotiseerde versnellingsbak te verkiezen.

Strategie

Hyundai werkt een volledige ‘N-strategie’ uit rond sportieve wagens aangezien het enthousiasme voor de i30 N een verrassing was voor het merk. Een productieverhoging is gepland, terwijl Hyundai de N-modellen op grotere schaal zal blijven ontwikkelen. Technologie uit de autosport krijgt zo een verlengstuk op de weg, wat mooie perspectieven biedt. Misschien komt er ooit wel een supercar onder het N-label

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten