Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Top 20 best verkochte auto's wereldwijd in 2020

Geschreven door Frédéric Kevers op 28-05-2021

2020 is het jaar van Toyota geweest, want de Japanse constructeur stond aan de top van de verkooplijsten wereldwijd met maar liefst 5 modellen in de top 20 én de eerste twee ereplaatsen voor de Corolla en de RAV4.

Hoewel 2020 in het teken stond van de coronapandemie, hebben er toch nog miljoenen auto's hun weg gevonden naar een nieuwe eigenaar. In de rangschikking van de best verkochte auto's ter wereld ging Toyota op kop met de Corolla en de RAV4 op de eerste en tweede plek, met niet minder dan 5 modellen in totaal in de top 20. In deze dagen van ecologisch bewustzijn is het echter een pick-up truck die het podium afrondt, wat eens te meer bewijst dat de Noord-Amerikaanse markt een grote uitdaging blijft voor de constructeurs.

Aziatische dominantie

De bestverkochte auto ter wereld in 2020 was de Toyota Corolla, waarvan 1.134.262 exemplaren werden verkocht. Hij blijft de Toyota RAV4 (995.762) en de Ford F-Series pick-up (936.084) voor, die zijn titel van best verkochte voertuig in Noord-Amerika behoudt. De Amerikaanse bestseller is het enige niet-Japanse model in de Top 6; met de Honda CR-V en Civic op de 4e en 5e plaats en de Nissan Sylphy op de 6e plaats dankzij zijn status als best verkochte auto in China (542.725 van de in totaal 674.663 verkochte auto's). Twee andere Amerikaanse bedrijfswagens, de Chevrolet Silverado en de Ram pick-up, eindigden respectievelijk op de 7e en 8e plaats, vóór de Volkswagen Tiguan, het Europese topmodel, en de Toyota Camry, die de top 10 afsluit. De Hyundai Tucson (12e) en de Mazda CX-5 (20e) staan ook hoog genoteerd.

Tesla Model 3

Tesla nog steeds elektrokoning

Slechts één volledig elektrische auto haalt de Top 20, en dat is natuurlijk een Tesla. De Tesla Model 3 staat op de 16e plaats met 439.760 verkochte exemplaren, wat bevestigt dat de Amerikaanse constructeur nog een stap vooruit heeft gezet. Het zal echter interessant zijn om te zien of hij in 2021 de vergelijking zal doorstaan met Volkswagen, dat een groot elektrisch offensief heeft gelanceerd met zijn betaalbaardere ID.3 en ID.4.

Volkswagen, de enige Europeaan in de Top 20

Nog een bewijs dat de Europese markt niet zo'n vette kluif meer is voor constructeurs, is Volkswagen, dat sterk staat op de Amerikaanse en Chinese markt en het enige Europese merk is in de top 20 van de wereldwijde autoverkopen. De Duitse constructeur heeft vier modellen - Tiguan, Golf, Lavida (de Chinese Passat) en Polo - in dit klassement. Behalve de pick-ups zijn er echter ook geen Amerikaanse personenwagens te vinden in de top 20.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten