Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Veiligheid / EuroNCAP: groene punten voor de Ford Mustang Mach-E

Geschreven door Olivier Duquesne op 27-10-2021

EuroNCAP heeft zopas drie modellen van Hyundai, de Toyota Yaris Cross en de Ford Mustang Mach-E een veiligheidsbeoordeling gegeven. Het werd een ware sterrenregen, en de Mach-E heeft zelfs recht op een bonus.

De jongste resultaten van EuroNCAP hebben vooral betrekking op Hyundai: de onafhankelijke instelling testte drie modellen van de Koreaanse constructeur. De Ioniq 5 en de Tucson kunnen een uitstekend rapport voorleggen, met elk vijf sterren. De Bayon kreeg er eentje minder, doordat zijn noodremfunctie niet helemaal feilloos reageert, met name bij het naderen van een trager voertuig. Niets alarmerends echter. Verder kregen ook de Toyota Yaris Cross vijf sterren, net als de Ford Mustang Mach-E.

GreenNCAP voor de Mach-E

Boven op de veiligheidsproeven werd de Mach-E onderworpen aan de verbruiks- en emissietests van GreenNCAP. De elektrische cross-over scoorde daarbij vijf sterren, waarbij hij als EV natuurlijk bevoordeeld was door zijn nuluitstoot. Ondanks zijn vijf steren zondigt de Ford toch een beetje met een score van ‘slechts’ 9,4/10 voor energetische efficiëntie (de Volkswagen ID.E kreeg 9,6 en de Renault Zoé en Fiat 500 elk 10/10). Dat komt vooral omdat hij bij temperaturen onder -7 °C ietsjes meer verbruikt dan andere EV’s, al blijft het allemaal wel binnen de perken.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten