Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Brussel / Jaguar Land Rover komt wel/niet naar Autosalon van Brussel 2023 (Paleis 6 - the Avenue)

Geschreven door Klaas Janssens op 14-01-2023

Jaguar Land Rover komt dan toch naar het Autosalon van Brussel in 2023. Niet met een eigen stand, wel met enkele wagens op The Avenue...

UPDATE Jaguar Land Rover zal geen eigen stand hebben, maar zet wel enkele modellen op The Avenue. Het gaat om de Range Rover PHEV, de Land Rover Defender 90 V8 en de Jaguar F-Type V8 75th Anniversary.

De meeste autoconstructeurs tekenen present op het Autosalon van Brussel, inclusief de D'Ieteren-merken en een heleboel nieuwe spelers uit China. Toch komt niet iedereen naar de Brussels Motor Show 2023. Na Mercedes eerder geeft nu ook Jaguar Land Rover aan dat ze niet aanwezig zullen zijn op het volgende Autosalon, dat plaatsvindt van 14 tot 23 januari 2023 in de Heizel-paleizen van de Brussels Expo.

De Belgische invoerder van Jaguar Land Rover wil geen officieel statement doen over de redenen voor de afwezigheid van hun Britse merken op het Autosalon van Brussel in 2023, enkel dat ze volgend jaar niet naar de Heizel afzakken voor de Brussels Motor Show. Je zal dus niet kunnen gaan kijken naar de Range Rover noch de nieuwe Range Rover Sport. En dat is jammer.

Customer Journey

Hoewel ze niet al te diep op de beweegredenen willen ingaan, stelt Jaguar Land Rover dat hun zogeheten Modern Luxury-strategie vooral gericht is op een geïntegreerde on- en offline Customer Journey, dus van de website naar de dealer. Omdat die premium benadering meer past bij de gepersonliseerde benadering die Jaguar Land Rover zijn klanten wil bieden. En die visie vloekt een beetje bij de filosofie achter het Autosalon van Brussel. Dat Jaguar een heel nieuwe toekomst voorbereidt, zal ook wel een rol gespeeld hebben in de beslissing de BMS links te laten liggen.

Nu wil Jaguar Land Rover niet ontkennen dat de Brussels Motor Show geen belangrijke katalysator is voor de verkoop van hun modellen. De beslissing niet naar het Autosalon te komen, heeft dan ook niets te maken met een beslissing "tegen" de Febiac, de organisator van de Brussels Motor Show.

Wat ook meegespeeld zou hebben, is de afwezigheid van een echte première van Jaguar Land Rover. Een model waarmee ze kunnen uitpakken op het Autosalon. De Range Rover is nieuw en de Range Rover Sport nog nieuwer, maar die vinden ook zonder de Brussels Motor Show een koper. Niet in het minst omdat de productie van die nieuwe modellen nog steeds beperkt wordt door problemen met chips en andere haflgeleiders, problemen die pas in de loop van 2023 opgelost zouden geraken.

Alle informatie (nieuws, praktische informatie, saloncondities) over het Autosalon van Brussel 2023 vind je op onze speciale salonwebsite!

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten