Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Frankfurt 2017 / Jaguar Future-Type: de auto van 2040 volgens Jaguar

Geschreven door David Leclercq op 07-09-2017

In Frankfurt onthult Jaguar zijn visie op de zelfstandige auto. De conceptcar is bovendien elektrisch en kan in een autodeelproject functioneren.

De concept Jaguar Future-Type is een prototype voor het salon van Frankfurt 2017. “Weer een”, zijn we geneigd om te zeggen, want het merk is bijzonder druk bezig met het proberen aantonen dat de groep Jaguar Land Rover solide is en dat hij even klaar is om de toekomst te omarmen als om het even welke andere premium-autobouwer.

Autonoom en geconnecteerd

De concept Future-Type toont de visie van Jaguar op de auto van morgen. Hij heeft de vorm van een roadster met een glazen koepel. Uiteraard gaat de presentatie van deze concept samen met die van het kleine, geconnecteerde stuur dat Jaguar een paar dagen geleden voorstelde. Het gaat om het eerste intelligente en geconnecteerde stuurwiel ter wereld. Het maakt een integraal deel uit van je huis en wil een betrouwbare metgezel zijn. Het heet Sayer, naar de bedenker van de E-Type, en is het eerste KI-stuur (kunstmatige intelligentie) met stembediening. Het kan honderden taken uitvoeren, zoals de auto oproepen, muziek spelen, een tafel in een restaurant reserveren,… Sayer weet zelfs wat er in je ijskast ligt.

Deelwagen

Ian Callum, de designbaas van Jaguar, stelt zijn prototype als volgt voor: “Onze concept Future-Type is een vooruitstrevend onderzoeksproject dat de toekomst van de diensten van Jaguar wil bestendigen tot 2040 en verder. Of het nu gaat om professionele trajecten, om het oppikken van de kinderen op school op geheel autonome wijze of om te genieten van een weekendje op het platteland, als het ooit mogelijk wordt om te kiezen uit een resem auto’s op aanvraag in de stad, moeten wij garanderen dat onze klanten onze diensten dag en nacht verkiezen boven die van onze concurrenten”. Callum is er bovendien van overtuigd dat er een sociale evolutie komt die ons richting autodelen zal duwen, zelfs in het luxesegment. Hij verduidelijkt: “In een toekomst die wordt gekenmerkt door diensten op vraag en door autodelen, tonen onze studies dat er altijd plaats zal blijven voor luxueuze en premium-ervaringen, maar ook voor rijplezier. Mensen zullen nog steeds in stijl en comfort willen reizen en het toenemen van een deelmobiliteit vergroot nog de kansen om de voordelen van een Jaguar te ervaren, zelfs zonder dat je er de eigenaar van moet zijn”. Jaguar vermeldt verder dat zijn model zuiver elektrisch rijdt, maar geeft niet meer details over de motor of het type aandrijving.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten