Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Verbruikstest: Tesla duidelijk beter dan concurrentie

Geschreven door Olivier Duquesne op 25-02-2019

Een Duits autoverhuurbedrijf heeft de drie elektrische premium-SUV’s op de markt vergeleken: de Tesla Model X, Audi e-tron en Jaguar I-Pace. Het resultaat is bepaald flatterend voor de Tesla…

Het Duitse bedrijf NextMove, dat elektrische auto’s verhuurt, wou de batterijprestaties en het energierendement testen van de modellen die het zijn klanten aanbiedt. Het vergeleek een Tesla Model X 90D (een versie die niet meer verkrijgbaar is) met een Audi e-tron (een preseriemodel) en een Jaguar I-Pace op een snelwegtraject van 87 kilometer, van de luchthaven van München naar Landshut. De auto’s reden gemiddeld 120 km/u, met pieken van 130 km/u, en de omgevingstemperatuur was 8 graden Celsius terwijl de klimaatregeling op 20 graden was afgeregeld.

Het resultaat?

De Tesla had een grote voorsprong. De Model X (Cx van 0,25) verbruikte 24,8 kWh/100 km. De Audi e-tron (Cx 0,27) bleek al een pak ‘dorstiger’ met 30,5 kWh/100 km en de Jaguar I-Pace (Cx 0,29) was de hekkensluiter met 31,3 kWh/100 km. De Audi en de Jaguar houden zich overeind, maar de Model X gaat duidelijk efficiënter om met de energie in zijn batterij. Volgens de berekeningen van NextMove haalt de Tesla onder deze omstandigheden een rijbereik van 339 kilometer, wat 65 kilometer meer is dan de e-tron (274 kilometer) en 67 kilometer meer dan de I-Pace (272 kilometer).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten