Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 eert Le Mans-zege + prijs

Geschreven door Frédéric Kevers op 01-06-2022

Jaguar biedt een gelimiteerde editie van de F-Pace SVR aan ter herdenking van zijn overwinning in de 24 Uur van Le Mans in 1988 met een Jaguar XJR-9. De F-Pace SVR Edition 1988 houdt het wel uitsluitend bij esthetische wijzigingen.

In 2025 zal Jaguar 100% elektrisch zijn en de concurrentie met Bentley aangaan. Intussen stelt de constructeur zich tevreden met het in kleine stapjes evolueren van zijn huidige gamma en proberen de Britten wat media-aandacht te krijgen door middel van beperkte edities en dergelijke, zoals de 1988 F-Pace SVR Edition 1988, die een eerbetoon is aan de overwinning van een XJR-9 tijdens de 24 Uur van Le Mans in 1988. Deze beperkte editie onderscheidt zich echter louter op esthetisch vlak.

LEES OOK Test Jaguar F-Pace SVR

2022 Jaguar F-Pace Edition 1988

Historische kleuren

De Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 is dus gebaseerd op de performanceversie van de Britse SUV, die nog steeds wordt aangedreven door een compressor-V8 die 550 pk en 700 Nm produceert en in staat is om een topsnelheid van 286 km/u te halen en in 4 seconden van stilstand naar 100 km/u te gaan. Onder de motorkap of aan het chassis verandert er niks, alleen de look werd onder handen genomen.

Elke autosport- en Le Mans-liefhebber herinnert zich de Jaguar XJR-9 en zijn beroemde 'Silk Cut'-kleuren paars, goud en wit. Jaguar besloot de eerste twee te gebruiken om de F-Pace SVR Edition 1988 aan te passen. Zo is het koetswerk gespoten in een specifiek paars (Midnight Amethyst), zijn de 22-duimwielen uitgevoerd in Champagne Gold en werd Sunset Gold gebruikt voor accenten als het Jaguar-logo op de achterklep en de Edition 1988-badges op de voorste spatborden. Dergelijke logo’s keren ook terug in het paars-zwarte interieur, evenals een "One of 394"-plaatje, als verwijzing naar het aantal ronden dat de Le Mans-winnende XJR-9 in 1988 aflegde. Voor de rest gaat het om een F-Pace SVR Black waarvan de glanzend zwarte afwerking werd uitgebreid naar de buitenspiegelbehuizingen, de remklauwen, de naafkappen en de letter R op de SVR-badge.

Er zullen slechts 394 exemplaren worden verkocht. Voor de Belgische markt zal de vanafprijs 139.355 euro bedragen.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten