Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Audi Q3 tegen 3 rivalen

Geschreven door Jean-François Christiaens op

De eerste generatie van deAudi Q3 heeft een lange carrière achter de rug, maar zijn opvolger maakt de ondertussen opgelopen achterstand goed. Maar geeft hij voortaan ook de BMW X1, de Jaguar E-Pace en de Volvo XC40 het nakijken?

SUV DAYS op 11 en 12 mei 2019

Ontdek, samen met onze redactie, gratis meer dan 30 SUV's

Meer over het evenement >>

Om wat afstand te nemen van de Q2 (4,19 meter), die ondertussen zijn opwachting heeft gemaakt in de Audi-catalogus, werd de Q3 97 millimeter langer dan zijn voorganger, waardoor hij nu 4,48 meter meet. Daarmee is hij nu de langste compacte premium-SUV, voor de BMW X1 (4,44 meter), de Volvo XC40 (4,43 meter) en, de kortste van de bende, de Jaguar E-Pace (4,40 meter). Met de instapdieselmotor en een manuele versnellingsbak gaat de Q3 nu door het leven als 35 TDI, wat volgens de nog altijd wat nevelige nomenclatuur van Audi betekent dat er een tweeliterblok van 150 pk onder de motorkap ligt.

Dat heeft hij alvast gemeen met de instapdieselversies van de Volvo XC40 (D3) en de Jaguar E-Pace (D150). BMW voorziet zijn basis-X1 daarentegen van de 1.5-driecilinder van 116 pk onder de noemer 16d. Om iedereen op gelijke voet te kunnen behandelen hebben we van de X1 dus maar een 18d-versie uitgenodigd (met, jawel, een 2.0 van 150 pk). En toch is daarmee de kous niet af: in eerste instantie levert Audi zijn manuele Q3 35 TDI alleen als Quattro. Bij de andere drie is vierwielaandrijving echter een optie… waarmee onze testauto’s niet uitgerust waren.

In dit artikel : Audi, Audi Q3 , BMW, BMW X1 , Jaguar, Jaguar E-pace , Volvo, Volvo XC40

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker