Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Officieel: Jeep gaat gauw elektrisch met de Avenger, Recon en Wagoneer S

Geschreven door Frédéric Kevers op 08-09-2022

Jeep presenteert niet een, niet twee, maar ineens drie elektrische modellen in de gedaante van de Avenger, de Recon en de Wagoneer S. Wanneer komen ze naar Europa?

Ook Jeep maakt werk van zijn elektrische transitie. Tegen 2025 moet het gamma liefst 4 elektrische modellen tellen, waarvan deze drie ook naar Europa zouden komen. Een overzicht:

Jeep Avenger

  • Lancering: 2023
  • Platform: STLA Small
  • Rijbereik: 400 km

2023 Jeep Avenger EV

De EV-spits wordt afgebeten door de Jeep Avenger, die op 17 oktober 2022 officieel voorgesteld zal worden op het Autosalon van Parijs. Het gaat om een SUV die nog compacter is dan de Renegade, geproduceerd in het Poolse Tichy.

Het blijft hoe dan ook een echte Jeep en niet alleen qua vormgeving, want naast bovengemiddelde aan- en afrijdhoeken belooft de Amerikaanse terreinspecialist ook voldoende bodemvrijheid om de geasfalteerde wegen vol vertrouwen te verlaten. 

Jeep Recon

  • Lancering: 2024
  • Platform: STLA Large
  • Rijbereik: 800 km

2024 Jeep Recon

In de loop van 2024 krijgt de Avenger het gezelschap van deze Jeep Recon, die bouwt op de STLA Large-architectuur van Stellantis. Op de specificaties blijft het nog even wachten, al spreekt de Amerikaanse constructeur wel van een rijbereik tot 800 kilometer.

Qua opzet positioneert de Recon zich ergens tussen de Cherokee en de Wrangler, waarvan hij een heleboel off-roadgimmicks en terreinfeatures overneemt (zoals de afneembare deuren). Een elektrische concurrent voor de Ford Bronco, gokken we. De Jeep Recon debuteert in de Verenigde Staten en maakt daarna de oversteek naar Europa.

Jeep Wagoneer S

  • Lancering: 2025
  • Platform: STLA Large
  • Rijbereik: 640 km

2024 Jeep Wagoneer S

In de Verenigde Staten telt het Jeep-gamma sinds kort een nieuwe Wagoneer, die ook te koop wordt aangeboden als luxueuzere Grand Wagoneer. Maar er staat een derde telg in de steigers in de vorm van de Jeep Wagoneer S, een 100% elektrische versie - al is het eigenlijk een volledig nieuw model - die in 2024 gelanceerd wordt in de Verenigde Staten vooraleer zich ook een Europees avontuur te wagen.

De STLA Large-architectuur vormt de technische basis. De wat op een Range Rover gelijkende Jeep Wagoneer S zou 640 pk sterk zijn, in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten en over een rijbereik van 640 km beschikken.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten