Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Europese Jeep Wrangler nog enkel te verkrijgen als PHEV

Geschreven door Klaas Janssens op 07-12-2021

De Jeep Wrangler krijgt een update voor 2022. In Europa zal de stoere terreinwagen volgend jaar nog enkel verkocht worden als plug-inhybride 4xe.

2022 Jeep Wrangler 4XE PHEV

De steeds strengere CO2-regels dwingen de Amerikaanse terreinwagenspeciast tot actie. Zo zal de Jeep Wrangler in Europa in 2022 nog enkel te bestellen zijn als plug-inhybride. Die zogeheten 4xe-stekkerversie combineert een aan een achttrapsautomaat gehangen 2 liter-turbomotor met twee elektromotoren, goed voor een systeemvermogen van 381 pk en een gecombineerd maximumkoppel van 637 Nm. Het sprintje van 0 naar 100 km/u hoeft niet langer dan 6,4 seconden te duren.

>> Lees ook - Review Jeep Wrangler 4xe (2021)

De Jeep Wrangler 4xe vertrouwt op een batterijpakket met een capaciteit van 17 kWh, die een elektrisch rijbereik tot 50 km belooft - toch bij stadsverkeer - en in een dikke 3 uur weer opgeladen zou zijn (aan 7,4 kW). De gemiddelde CO2-uitstoot schommelt tussen de 79 en de 94 gram per kilometer, afhankelijk van het gekozen 4x4-systeem (Selec-Trac of Rock-Trac).

2022 Jeep Wrangler 4XE PHEV

Sunrider Flip Top en Gorilla Glass

De Jeep Wrangler krijgt een update voor 2022, met een heleboel nieuwe uitrustingsmogelijkheden. Dan hebben we het in de eerste plaats over het Sunrider Flip Top, een harde dakconstructie met een softtop boven de voorste zitplaatsen die je apart kan openen. De vernieuwde Jeep Wrangler zal je ook kunnen bestellen met een voorruit van Jeep Performance Parts, uitgerust met Gorilla Glass (als optie op de Sahara, standaard op de Rubicon). Dat is het materiaal dat ook gebruikt wordt voor smartphones, maakt de voorruit lichter, sterker en duurzamer.

De 2022-specificatie van de Jeep Wrangelr verwelkomt ook nieuwe koetswerkleuren. Het bestaande palet wordt immers aangevuld met de tinten Silver Zynith Metallic Clear Coat en High Velocity Metallic Clear Coat. Het Rotating Colors-programma van Jeep voegt nog twee tijdelijkse laktinten toe: Tuscadero en Gobi, respectievelijk te bestellen tot en met januari 2022 en van de lente tot de zomer van 2022.

2022 Jeep Wrangler 4XE PHEV

Jeep Wave en Uconnect

Het Uconnect-infotainmentsysteem van de Jeep Wrangler krijgt een aantal nieuwe functionaliteiten voor 2022. De geavanceerde connectiviteit is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van klanten en om hun PHEV-ervaring te vereenvoudigen met een reeks apps die comfortabele en afstandsbediende bediening van veel voertuigfuncties mogelijk maken. Via de mobiele app My Uconnect hebben klanten toegang tot een reeks diensten om snel en eenvoudig de gebruiksstatus, het onderhoud, het zoeken naar oplaadpunten en eventuele moeilijkheden of noodgevallen - inclusief diefstal - te beheren.

Voor 2022 wordt de uitrusting van de Jeep Wrangler 4xe uitgebreid met ADAS-functies van de jongste generatie, waaronder Automatic High Beam Headlamp Control, Full Speed Forward Collision Warning Plus met Advanced Brake Assist en Adaptive Cruise Control met Stop - die allemaal standaard zijn op de modellen van modeljaar 2022, samen met standaard Blind Sport Monitoring met Rear Cross-Path Detection, achteruitkijkcamera en Park Assist voor en achter op het vorige modeljaar.

Vanaf 1 januari 2022 profieert de Jeep Wrangler, net als het volledige Jeep-gamma, van het nieuwe loyaliteitsprogramme Jeep Wave. Dat biedt voordelen zoals twee jaar gratis periodiek onderhoud, een toegewijde klantenservice met 24/7-pechassistentie en tal van voordelen zoals het bijwonen van exclusieve evenementen die door Jeep® en zijn partners worden georganiseerd.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten