Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Kia Sorento: facelift in Frankfurt

Geschreven door Jean-François Christiaens op 05-09-2017

In Frankfurt onthult Kia zijn nieuwe Sorento. Naast de traditionele esthetische aanpassingen krijgt hij een nieuwe achttrapsautomaat en een nieuw uitrustingsniveau GT Line.

Kia heeft een reeks kleine aanpassingen gedaan aan zijn topmodel met zeven zitplaatsen. In Frankfurt maken we kennis met deze gemoderniseerde Sorento met nieuwe ledkoplampen, hertekende bumpers en een nieuw radiatorrooster dat voortaan verkrijgbaar is in het donkere “dark metallic”. Het kleurenpalet wordt uitegebreid met twee nieuwe tinten (Rich Espresso en Gravity Blue) en er komen nieuwe velgen van 17, 18 en 19 duim in het gamma. Aan boord zien we een hertekend stuurwiel en nieuwe schermen voor het instrumentenbord tussen de tellers en het paneel van de klimaatregeling. Voor een meer premium positionering krijgt de Sorento verder meer materialen die ‘soepel’ aanvoelen. Tot slot krijgt de grote SUV een nieuw “premium” infotainmentsysteem van 8 duim dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto.

GT Line

Net zoals andere recente Kia-modellen krijgt de Sorento een nieuwe GT Line-uitvoering in de catalogus met een sportievere uitstraling: mistlampen met 4 leds, rode remklauwen, bredere zijschorten enzovoort. Op technisch vlak zien we een volledig nieuwe achttrapsautomaat opduiken die door Kia zelf wordt gemaakt. Die vervangt de oude zestrapsautomaat die op de 2.2-diesel werd aangeboden. De CO2-uitstoot daalt daardoor van 172 naar 159 g/km. De vaandeldrager van Kia breidt ook de lijst met elektronische rijhulpsystemen uit. Zo vinden we voortaan een vermoeidheidsdetectie, een spoorassistent, automatische grootlichten en dynamische full-ledkoplampen. Eind dit jaar staat de nieuwe Sorento bij de dealers.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten