Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / CES 2018 – Kia wil autonomie niveau 4 tegen 2021

Geschreven door David Leclercq op 09-01-2018

Net nu de rit naar de autonome auto steeds langer en moeilijker lijkt te worden, meldt Kia in de marge van de CES in Las Vegas dat het tegen 2021 autonomie van niveau 4 wil halen. Gewaagd…

We weten dat de groep Hyundai-Kia forse spierballen heeft. In die mate dat het Koreaanse bedrijf tegen 2021 al autonome auto’s van niveau 4 op de markt wil brengen. Dat lijkt bijzonder vroeg. De groep meldde dat in de marge van de technologiebeurs CES, die nu plaats vindt in Las Vegas. Kia kondigt bovendien aan dat het tegen 2025 liefst 25 geëlektrificeerde modellen op de markt wil brengen.

Infrastructuur nodig

Het klinkt allemaal erg mooi, maar we mogen niet vergeten dat de autonome auto niet echt alleen kan werken. Hij heeft namelijk een gunstige omgeving nodig in combinatie met technologie die nog niet bestaat (of die net op de markt komt), zoals connectiviteit via het 5G-netwerk bijvoorbeeld, dat de reactietijd van de mobiele data-uitwisseling moet uitschakelen. Maar Kia lijkt er rotsvast in te geloven en bevestigt zelfs tegen 2019 een testvloot klaar te hebben voor proeven op de openbare weg.

“Connected”

De “Connected”-pijler van het ontwikkelingsprogramma laat Kia toe om tegen 2025 geconnecteerde technologie aan te kunnen bieden in alle voertuigcategorieën. Tegen 2030 moeten alle modellen er zelfs mee zijn uitgerust. Dr. Woong-Chul Yung, directeur van het R&D-centrum van Kia, noemt het programma “een manifest waarbij iedereen de mogelijkheid krijgt om te profiteren van de oneindige mogelijkheden die de toekomstige mobiliteit zal brengen”.

Autodelen krijgt voorrang

Kia meldt verder dat het zijn vorig jaar in Korea gelanceerde autodeeldienst WiBLE dit jaar nog wil uitrollen in grote Europese steden. Dankzij de dienst krijgen gebruikers toegang tot een gamma Kia-modellen via een betalende mobiele (smartphone) app.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten