Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Kia bevestigt komst elektrische cross-over voor 2021

Verwachte lancering : 01-05-2021

Geschreven door Klaas Janssens op 13-05-2020

In 2021 verrijkt Kia het gamma met een elektrische cross-over die op een nieuw platform bouwt, die over snellaadmogelijkheden beschikt en die een groot rijbereik belooft.

Kia Imagine Concept
2019 Kia Imagine Concept

Kia is een van de betere leerlingen van de klas, toch als het op geëlektrificeerde modellen aankomt. Het gamma telt niet alleen hybride wagens, maar ook twee volledig elektrisch aangedreven auto's: de e-Soul en de e-Niro. Intussen vertegenwoordigen die EV's 6% van de Europese verkoop. En de wind zit mee, want in Europa werden er nooit meer elektrische voertuigen verkocht dan vandaag. In het eerste kwartaal van 2020 steeg de verkoop van nieuwe EV's met 75 procent in vergelijking met het jaar daarvoor.

Het wereldwijde productplan van Kia telt meer dan 10 elektrische voertuigen, verspreid over verschillende segmenten. Die zouden allemaal te koop moeten zijn tegen 2025. Elk nieuw model dat in Europa gelanceerd wordt, zal bovendien aangeboden worden met een geëlektrificeerde aandrijflijn. Zoals bijvoorbeeld de nieuwe Sorento.

Nieuw model

Te beginnen met een volledig nieuwe cross-over, die het Kia-gamma in 2021 komt vervoegen. Mogelijk gaat het om de tegenhanger van de Hyundai 45 of om een productieversie van de Imagine of de Habaniro. Dat nieuwe model bouwt op een volledig nieuw, specifiek voor EV's ontwikkeld platform. Kia belooft een rijbereik van meer dan 500 kilometer en een snellaadtijd van amper 20 minuten, met dank aan een laadcapaciteit tot 800 volt.

Kia mikt op een wereldwijde jaarlijkse verkoop van 500.000 EV’s tegen 2026 en streeft ernaar om ervoor te zorgen dat volledig elektrische voertuigen tegen die tijd meer dan 20 procent van zijn Europese verkoop vertegenwoordigen.

2019 Kia Habaniro Concept
2019 Kia Habaniro Concept

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten