Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Kia Sonet: gespierde kleine SUV voor Indië

Geschreven door Sébastien Vanhouche op 14-08-2020

Kia onthult de productieversie van de Sonet. Deze SUV neemt de lijnen over van de gelijknamige conceptcar en zit vol innovatieve technologie, zoals een luchtzuivering en een manuele versnellingsbak zonder koppeling.

Kia onthult eindelijk zijn kleine SUV Sonet nadat het een paar weken geleden een schets liet zien. Hij wordt in Indië gemaakt en is ook hoofdzakelijk voor die markt bedoeld. Zijn definitieve design neemt in grote lijnen het ontwerp over van de conceptcar met dezelfde naam die eerder dit jaar werd onthuld. Zo zien we het nieuwe radiatorrooster dat het merk “Tiger Nose” noemt, dezelfde lichtsignatuur en ook een behoorlijk sportieve en gespierde look. Het interieur is minder verrassend, maar heeft toch ook een groot centraal scherm van 10,25 duim en een digitaal instrumentenbord van 4,2 duim. De Sonet komt eerst in Indië op de markt maar gaat ook naar andere landen van de wereld, zonder dat het Zuid-Koreaanse merk daarover in detail gaat.

Luchtzuivering

De kleine SUV is verder uitgerust met de innovatieve technologie Smart Pure Air Purifier. Dat zuivert de omgevingslucht. Het gebruikt een HEPA-filter met chemische componenten die vervuilende stoffen uit het interieur weren. Een tweede filter doodt bacteriën en virussen. Of het werkt tegen het coronavirus is niet duidelijk, maar dit systeem heeft wel zijn nut in een land als Indië, waarvan de hoofdstad de meest vervuilde stad ter wereld is.

Bijzondere versnellingsbak

Onder de motorkap worden drie keuzes geboden: een 1.2-benzineviercilinder, een 1.0-turbobenzine en een 1.5-diesel. Er is ook keuze tussen liefst 5 versnellingsbakken: een manuele 5- en 6-bak, een gerobotiseerde zevenbak met dubbele koppeling, een zestrapsautomaat en de bijzondere Smartstream-versnellingsbak. Die laatste is in feite een manuele bak maar zonder koppeling, of beter, zonder koppelingspedaal. Wanneer je schakelt, wordt de koppeling elektronisch bediend. Een sensor registreert wanneer de pook wordt bewogen. Het is een boeiende innovatie.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten