Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / KTM X-Bow Black Edition: full carbon

Geschreven door David Leclercq op 11-03-2016

KTM heeft zopas een beperkte editie van zijn supersportieve X-Bow voorgesteld. Het gaat om de Black Edition, een reeks waarvan het koetswerk volledig van koolstof vervaardigd werd, om de auto lichter te maken.

Black Edition, zo heet de nieuwe versie van KTM’s supersportieve X-Bow. Een vlag die de lading dekt, want het koetswerk werd volledig van koolstofvezel vervaardigd. De composietpanelen voor het koetswerk werden ingeruild voor panelen van – lichtere en stijvere – koolstofvezel. Zo is voortaan de vloer ook bedekt met dit nobele materiaal, terwijl ook nieuwe en lichtere velgen van gesmeed aluminium velgen hun intrede doen.

320 pk

De krachtbron is nog altijd de viercilinder van Audi, maar die werd hier opgepept tot 320 pk en heeft recht op een nieuwe versnellingsbak die sneller schakelt. KTM heeft helaas de gewichtswinst van deze beperkte editie nog niet gecommuniceerd, maar we verwachten dat de spurt van 0 naar 100 km/h afgewerkt kan worden in zo'n 3 seconden.

Zwarte sfeer

Ook het interieur werd onder handen genomen voor deze Black Edition. Zo zien we stoelen die in het zwart getooid zijn en krijgt elk exemplaar een plaat met zijn productienummer. Er zullen maar 10 X-Bow Black Editions gebouwd worden – voor een prijs van 99.000 euro per exemplaar.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten