Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Salon van Peking 2018 – Volkswagen Lavida: Chinees succesverhaal

De Lavida is voor Volkswagen een succesverhaal in China. Op het salon van Peking heeft de autobouwer uit Wolfsburg er net een nieuwe generatie van onthuld.

Op het salon van Peking heeft Volkswagen een puur op de Chinese markt gerichte vierdeursberline onthuld. Het gaat om de nieuwe generatie van de Lavida, een model van groot belang voor de Duitse autobouwer. 1 op de 7 Volkswagens in China is namelijk een Lavida. Vorig jaar verkocht Volkswagen er bijna 450.000 exemplaren van.

Vaste waarde

Het model is ontwikkeld in samenwerking met Chinese partner SAIC en rust op het MQB-platform. Qua design heeft de berline iets van een Jetta, maar hij verschilt er duidelijk van doordat hij een maat groter is en door een aantal specifieke details voor de Chinese markt, zoals de chroomstrip vooraan op de motorkap. De berline is de ster op de Volkswagen-stand, maar naast hem staan nog andere nieuwigheden te schitteren: de Arteon en de Touareg. Aanwezig zijn in Peking is voor Volkswagen zeer belangrijk. De constructeur wil er tegen 2020 wel 12 SUV’s op de markt brengen en tegen 2023 niet minder dan 10 elektrische modellen. Vanaf 2025 wil het merk er jaarlijks zo’n 650.000 elektrische auto’s gaan verkopen. Een uitdaging van formaat.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten