Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Lamborghini kijkt naar e-fuel om verbrandingsmotoren te behouden na 2030

Geschreven door Frédéric Kevers op 15-02-2022

Lamborghini is niet vies van een beetje elektriciteit, maar het liefst als ondersteuning voor verbrandingsmotoren. En dat willen ze ook zo houden, liefst tot na 2030. En daarom denkt de Italiaanse stierenfokkerij aan biobrandstoffen als mogelijke oplossing.

Een Lamborghini zonder hoogtoerige V10 of V12, dat is als een dame blanche zonder warme chocoladesaus. En dat weet de Italiaanse sportwagenbouwer ook. Daarom is Sant'Agata Bolognese op zoek naar een manier om ook na 2030 supercars te blijven bouwen met een klassieke verbrandingsmotor. Eerder kondigde Lamborghini aan dat het in 2023 overschakelt naar hybride aandrijfgehelen en ook 100% elektrische modellen staan intussen op de planning, maar net zoals Porsche kijkt Lamborghini naar synthetische brandstoffen om zijn teerbeminde verbrandingsmotoren zo lang als mogelijk in het gamma te houden. Dat zegt CEO Stephan Winkelmann.

Maar of dat ook lukt, hangt grotendeels af van de productie van die e-fuels, in hoeverre die CO2-neutraal blijkt en in hoeverre de regelgeving uitzonderingen toelaat op het elektrische verhaal dat momenteel geschreven wordt. Lamborghini is niet de enige sportwagenbouwer die wat worstelt met de overgang naar elektrische wagens, ook Aston Martin en Ferrari staan voor diezelfde uitdaging. Maar het is geen doodlopend straatje, zoals bewezen wordt door de Rimac Nevera.

Bron: Welt am Sonntag

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten