Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Topdesigner Luc Donckerwolke is 'World Car Person of the Year 2022'

Geschreven door Yeelen Möller op 11-03-2022

Luc Donckerwolke, de Belgische designer van onder meer de Lamborghini Murciélago die nu bij Hyundai/Genesis de designafdeling leidt, is door de World Car Awards verkozen tot autopersoon van het jaar.

De 102 koppen tellende jury van World Car Awards-journalisten heeft onze landgenoot Luc Donckerwolke verkozen tot World Car Person of the Year 2022, een onderscheiding die wordt uitgereikt aan personen die een belangrijke invloed hebben gehad aan de auto-industrie. Daarmee volgt hij Toyota-CEO Akio Toyoda en Stellantis-baas Carlos Tavares op.

Het moderne Lamborghini

Luc Donckerwolke zit al meer dan 30 jaar achter zijn tekentafel om auto's te ontwerpen, met zijn eerste successen bij de Volkswagen-groep met onder meer de eerste Skoda Octavia (1996) en Fabia (1999). Aan Audi schonk hij onder meer de eigenzinnige A2 uit 2000, nog steeds een zeer vooruitstrevend design, alvorens over te stappen naar de prestigemerken binnen de groep. Zowel de Lamborghini Murciélago (2002) als de Gallardo (2004) kwamen van zijn pen en vormden de renaissance van het merk uit Sant'Agata Bolognese.

Na meer dan 20 jaar binnen VAG verhuisde Donckerwolke naar Zuid-Korea om het design van Genesis en vervolgens de hele Hyundai-groep te leiden. Het is dus aan hem dat we de Kona en recenter het nieuwe gamma van Genesis te danken hebben, met de typische gesplitste lichtblokken en het Bentley-esque design.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten