Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Lancia Ypsilon voor een vierde keer onder het mes

Geschreven door Klaas Janssens op 08-12-2022

Met de facelift van de Lancia Ypsilon koopt de Italiaanse constructeur zich een beetje tijd. De nieuwe modellen laten immers nog tot 2024 op zich wachten.

Lancia staat voor een zoveelste revival. De door Stellantis geherlanceerde constructeur is volop bezig met de ontwikkeling van drie nieuwe modellen: een nieuwe Ypsilon in 2024 (op de basis van de Peugeot 208 en de Opel Corsa – de conceptcar zal in november 2023 voorgesteld worden), een cross-over die volgens de geruchten Aurelia genoemd zou kunnen worden in 2026, en een uitsluitend elektrische Delta in 2028.

In afwachting van dat nieuwe gamma krijgt de Lancia Ypsilon, die ondanks zijn gezegende leeftijd goed bleef verkopen, een facelift. Alweer de vierde keer dat de stijlvolle stadswagen onder het mes gaat. De lancering van dit model is dan ook al van 2011. geleden...

Hybride

De Lancia Ypsilon wordt nog enkel verkocht in Italië en dat met een mildhybride 1 liter-motor met drie cilinders en 70 paarden. Ook aan het koetswerkdesign van de voor 2023 vernieuwde versie verandert niets, al voegt Turijn wel een nieuwe koetswerkkleur toe: het zogeheten Verde Rugiada van op de foto - overigens de enige die Lancia van zijn vernieuwde Ypsilon rondstuurde.

Geen beelden van het interieur dus. En dat is jammer, want de vernieuwde Lancia Ypsilon krijgt een nieuwe, GPL Ecochic gedoopte topversie die gerecycleerde kunststoffen gebruikt voor de bekleding van de zetels. Verder is er ook sprake van groene en blauwe desigdetails. Ook nieuw: draadloze varianten van zowel Android Auto en Apple CarPlay.

In Italië zal de vernieuwde Lancia Ypsilon ongeveer 15.000 euro kosten en snel leverbaar zijn.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten