Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Lexus klaar voor elektrische aandrijving

Geschreven door David Leclercq op 05-12-2018

Vandaag zijn alle Lexus-modellen zelfopladende hybrides. Maar het merk verklaart dat het klaar is om een versnelling hoger te schakelen door volledig elektrisch te gaan.

Lexus blijft de voorkeur geven aan zelfopladende hybrides, die een kleine elektromotor gebruiken als ondersteuning van de verbrandingsmotor – of heel kortstondig zelfs ter vervanging van die laastste. Die aanpak maakt dat vandaag 98 procent van de verkochte auto’s van het merk hybrides zijn.

Elektrisch doel

Maar nu zegt Lexus klaar te staan om de elektrificatie verder door te duwen en volledig elektrisch te gaan. Dat is verrassend, want vandaag zijn de elektrische pogingen van Toyota beperkt tot het strikte minimum. Maar blijkbaar staat Lexus klaar, want de Europese baas van het merk Pascal Ruch heeft verklaard: “Er zijn zijn nog discussies over de terugverdientijd en het laadnetwerk voor elektrische auto’s en vandaag weten we zeker dat de beste oplossing de hybride is. Maar over twee, drie of vijf jaar kunnen de zaken veranderen en kunnen we voor een volledig elektrische aandrijving gaan”. We volgen het op…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten