Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Extreme auto’s getest in de nieuwe AutoGids

Geschreven door Alain Devos op 27-09-2022

Vanaf 28 september ligt de nieuwe AutoGids in de winkel. Met tests van twee heel bijzondere Mercedessen, maar ook nog een pak andere interessante auto’s.

Om met de Duitse sterauto’s te beginnen, we konden een eindje rijden met de elektrische Vision EQXX en raasden over de Nürburgring met de AMG One. De eerste Mercedes heeft een autonomie van zowat 1.200 kilometer en de tweede is een soort Formule 1-auto met een dak. Wat ze gemeen hebben, is dat je ze niet (meer) kan kopen. De Vision EQXX is geen productiemodel en van de AMG One zijn alle voorziene exemplaren al besteld.

Onze twee testritten leverden hoe dan ook evenveel boeiende verhalen op, maar we beginnen dit nummer wel met de langverwachte Ferrari Purosangue en nog wat ander interessant nieuws van (onder meer) Jeep, Nissan en Pagani. We hebben ook eerste tests van de nieuwe BMW X1 (en zijn elektrische iX1-broer), de Lexus RX, de Range Rover Sport, de Kia EV6 GT en nog enkele recent opgefriste auto’s, terwijl de Mazda CX-60 PHEV en de Skoda Enyaq Coupé RS iV na een week en heel wat kilometers genoeg stof opleverden voor detailtests.

Met het oog op een hopelijk ook mooie zomer in 2023 zetten we de Ford Transit Custom Nugget Plus Trail en de Renault Trafic Spacenomad, twee echte reisauto’s, tegenover elkaar. Dat deden we ook met een BMW 3 van veertig jaar geleden en de hem toen uitdagende Mercedes 190. Het is ook veertig jaar geleden dat de Porsche 956 zijn racedebuut maakte, die verjaardag wilden we ook wel vieren.

Echt een heel straf nummer dus, al zeggen we het zelf. De nieuwe AutoGids is te koop vanaf 28 september 2022.

 

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten