Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Lexus LF-FC: nieuwe LFA steekt neus aan het venster

Geschreven door David Leclercq op 30-09-2016

Officieel zegt Lexus dat er geen nieuwe LFA komt. Maar in de wandelgangen klinkt het anders, want het lijkt erop dat het prototype LF-LC de geboorte van een sportieve hybride aankondigt.

De LFA speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Lexus: het is een echte supercar voor de weg waarvan de V10-benzinemotor 560 pk levert. Een pareltje, maar eentje dat helemaal uitverkocht is, want de 500 exemplaren van de coupé en de 50 stuks met (nog sterker en duurder) Nürburgring Package zijn allemaal gebouwd. Mogelijk komt er binnenkort een opvolger, die op basis van de concept car LF-LC zou ontwikkeld worden. 

Hybride 

Natuurlijk is er momenteel nog niets bevestigd, maar Lexus zou een beroep doen op hybride aandrijving voor dit ongetwijfeld radicale model. Hij zou geen V10 meer gebruiken, maar een 3.7 V8 die, met elektrische bijstand, zo’n 800 pk kan ontwikkelen. Het blijft nog afwachten of dit allemaal concreet wordt en in welke mate het model trouw blijft aan het concept van de LF-LC. Het antwoord horen we wellicht op het salon van Tokio in 2019.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten