Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Brussel / Lotus neemt Emira en Eletre mee naar Autosalon van Brussel 2023 (Paleis 6 - the Avenue)

Geschreven door Klaas Janssens op 14-01-2023

Geen Expo Dream Cars op het Autosalon, toch tekent Lotus present. De Britse constructeur neemt zowel de Emira als de Eletre mee naar de Brussels Motor Show 2023.

In 2023 organiseert Febiac geen aparte Expo Dream Cars tijdens de Brussels Motor Show. Gelukkig wil dat niet zeggen dat er geen supercars te zien zullen zijn op het Autosalon. D'Ieteren aanwezig verzamelt in Paleis 11 van de Heizel en poot er zowel Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche als Rimac neer. En ook Lotus staat in de Brussels Expo te blinken. Op the Avenue in paleis 6.

PLAYLIST Overzicht van alle onze video's op het Autosalon van Brussel 2023

De Britse constructeur brengt twee modellen mee naar het Autosalon van Brussel, dat plaatsvindt van 14 tot 23 januari 2023 in de Heizel-paleizen van de Brussels Expo. Concreet gaat het om de Lotus Emira, hun laatste sportwagen die nog met verbrandingsmotor aangeboden zal worden. En om de Lotus Eletre, een elektrische SUV met meer dan 900 pk die de toekomst van Hethel moet verzekeren.

Alle informatie (nieuws, praktische informatie, saloncondities) over het Autosalon van Brussel 2023 vind je op onze speciale salonwebsite!

2022 Lotus Emira

Wat moet je weten van de Lotus Emira?

  • De Lotus Emira vervangt zowel de Elise, de Exige als de Evora. Het wordt de laatste Lotus met verbrandingsmotor.
  • Lotus ziet de Emira niet als circuitjongen, maar als dagelijks bruikbare GT à la Porsche 911. Naar het voorbeeld van de Lotus Esprit, inderdaad.
  • De Lotus Emira wordt gelanceerd met 3,5 liter-V6 van Toyota-origine, met de hulp van een compressor goed voor 400 pk en 420 Nm (of 430 Nm als je de handbak ruilt voor de automaat). Later volgt een versie met AMG-krachtbron: een drukgevoede 2 liter-viercilinder.
  • De Lotus Emira kan je bestellen als mildere Tour en als hardere Sport
  • De BELGISCHE PRIJZEN van de Lotus Emira zijn reeds bekend, toch van de V6-versie.
  • LEES OOK ons testverslag van de Lotus Emira op en rond het testcircuit in Hethel, de thuisbasis van het Britse sportwagenmerk.

2022 Lotus Emira

Wat moet je weten van de Lotus Eletre?

  • De Lotus Eletre is niet alleen de eerste SUV van het merk, maar meteen ook de eerste met een volledig elektrisch aandrijfgeheel.
  • Het koetswerk van de Lotus Eletre is 5,10 meter lang en heeft een wielbasis van 3,02 meter, het koffervolume blijft steken op 400 liter.
  • Het batterijpakket heeft een capaciteit van 100 kWh en zorgt ervoor dat de Lotus Eletre een rijbereik van 600 kilometer haalt.
  • De 800V-architectuur zorgt ervoor dat de Lotus Eletra kan DC-laden aan 350 kW.
  • De Lotus Eletre gooit twee elektromtoren in de strijd, in de R-versie goed voor een systeemvermogen van 905 pk en een gecombineerd maximumkoppel van 985 Nm. Het sprintje van 0 naar 100 km/u lukt in minder dan 3 seconden en de topsnelheid bedraagt 265 km/u.
  • De leveringen staan gepland voor het einde van 2023, de BELGISCHE PRIJZEN van zowel de Lotus Eletre S als de Eletre R zijn bekend.

2023 Lotus Eletre

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten