Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Lotus: eerste SUV in 2022

Geschreven door Laurent Norro op 22-03-2018

Lotus geeft toe aan de lokroep van de SUV. Het denkt al na over twee modellen. Die zullen putten uit de organenbank van Volvo en de expertise van Polestar.

Colin Chapman, de oprichter van het merk Lotus, keert zich ongetwijfeld om in zijn graf. Het merk, dat sinds kort in handen is van de Chinese groep Geely, wil over een paar jaar twee SUV’s op de markt brengen. Die gaan de degens kruisen met de Porsche Macan en Cayenne. Het nieuws is bevestigd door Marc Gales, de grote baas van de Britse autobouwer, tijdens een interview met Automotive News Europe.

Gekende basis

De grote baas heeft het interview gebruikt om te verklaren dat het DNA van Lotus gevrijwaard blijft. “Wanneer je het over de basis van deze modellen hebt, moet je spreken over modules, want de term ‘platform’ suggereert iets groot en zwaar. Zo zien wij de zaken helemaal niet. Wij gaan intensief gebruik maken van diverse – nieuwe en beproefde – modules van de Geely-groep en die combineren tot knappe en performante SUV’s”. Onderhuids zullen deze modellen dus elementen erven van het SPA-platform van Volvo, dat geschikt is voor viercilindermotoren, en Gales sluit ook een hybride aanbod niet uit. Hij mikt op minstens 400 pk om de auto’s aan te drijven die met een laag gewicht zullen uitpakken. Het design tot slot zou van bij de eerste aanblik te herkennen zijn als dat van een Lotus.

Meer verkopen

Tot slot liet Gales nog verstaan dat deze SUV’s net zo goed in China kunnen worden gebouwd, terwijl de ‘circuitbeesten’ nog altijd in het Verenigd Koninkrijk zullen worden geassembleerd. De eerste SUV van Lotus zou in 2022 zijn opwachting maken. Met dat model hoopt het merk zijn jaarlijkse verkoopcijfers op te krikken tot meer dan 10.000 auto’s.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten