Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Lotus Elise Cup 250: terug een pluimgewicht

Geschreven door David Leclercq op 02-06-2017

Lotus zit de jongste tijd niet om een nieuwigheid verlegen. Na de Exige krijgt nu de Elise een nieuw gloriemoment met de 250 Cup die in zekere zin teruggrijpt naar het oorspronkelijke recept.

Lotus kijkt niet op een nieuwigheid tegenwoordig. Na de Exige is het de beurt aan de Elise die met de 250 Cup teruggrijpt naar het oorspronkelijke recept en dus naar het adagium van Colin Chapman, de oprichter van Lotus, die gewicht als de grote vijand zag.

884 of 860 kg, meer niet

De wijzigingen aan de auto zijn immers stuk voor stuk gewichtsbesparingen. Dat het gewicht naar 884 kg zakt, is het gevolg van het gebruik van carbon stoelen, velgen in gesmeed lichtmetaal, een achterruit uit polycarbonaat en een lithiumaccu. De meest veeleisende klanten kunnen nog eens 24 kg besparen (voor een totaal van 860 kg) wanneer ze opteren voor een titanium uitlaat, bijkomende elementen in carbon of ultralichte remschijven.

Ongewijzigd

Aan de motor werd niet geraakt, dus die maakt nog altijd 246 pk vrij voor een spurt naar 100 km/u in 4,3 seconden. Het moet een hart onder de riem zijn voor de amateur-piloten die de jongste jaren hun beklag hadden gedaan over het feit dat de kleine Lotus wat was aangekomen… De instapprijs zal rond de 62.000 à 63.000 € schommelen.

 

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten