Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Patenttekeningen van de elektrische SUV van Lotus gelekt

Geschreven door Klaas Janssens op 08-03-2022

Op 29 maart 2022 stelt Lotus de Type 132 voor, maar dankzij gelekte patenttekeningen krijgen we nu reeds een idee van hoe die elektrische SUV er gaat uitzien.

Lotus heeft al een heleboel teasers van de Type 132 de wereld ingestuurd, maar op de defintieve onthulling van de elektrische SUV blijft het wachten tot 29 maart 2022. Al moeten we zo lang niet wachten, want deze via het Australische patentbureau gelekte tekeningen lichten de sluier van de wagen die de Britse constructeur terug op de kaart moet zetten.

Wat weten we al over de elektrische SUV van Lotus?

De Type 132 wordt de eerste EV van Lotus, toch als we de hypercar Evija even buiten beschouwing laten. Het wordt ook de eerste SUV en wellicht het zwaarste model uit de geschiedenis van het Britse merk, dat een groot deel van zijn imago te danken heeft aan zijn extreme focus op eenvoud en lichtgewicht. Met de woorden van stichter Colin Chapman: "Simply add lightness"...

Het design

De Lotus Type 132 is een flink uit de kluiten gewassen SUV à la Lamborghini Urus en Porsche Cayenne Coupé, met een koetswerkontwerp dat digitale zijspiegels combineert met een duikende daklijn en een lichtstrip die beide achterlichten met elkaar verbindt. Twee dingen vallen op: (1) de tweedelige dakspoiler en (2) de lidarelementen boven zowel de voor- als de achterruit. We leerden ook dat de elektrische SUV van Lotus een actieve achterspoiler zou krijgen, maar die is hier moeilijk te zien.

De architectuur

De Lotus Type 132 bouwt op een modulair EV-platform dat plaats biedt aan een batterijpakket van 99 kWh en twee elektromotoren, want de elektrische SUV krijgt vierwielaandrijving. De krachtigste variant zou over een systeemvermogen van om en bij de 885 pk beschikken en aan 3 seconden genoeg hebben om van 0 naar 100 km/u te sprinten. 

De naam

Op de naam is het nog even wachten, vooralsnog omschrijft Lotus de elektrische SUV als de Type 132. Die zou productierijp moeten zijn tegen 2023 en wordt gevolgd door de Type 133, een zogenoemde vierdeurscoupé die op dezelfde EV-fundamenten bouwt. Vervolgens wordt het gamma uitgebreid met een compacter SUV-model, pas in 2026 waagt Lotus zich aan een 100% elektrische opvolger van de nieuwe Emira - de sportwagen waarmee Hethel de benzinemotor uitzwaait.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lotus Cars (@lotuscars)

Bron: IP Australia

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten