Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vrije tijd / Lotus Seven in Autoworld

Geschreven door Olivier Duquesne op 24-10-2017

Nog tot 5 november kan je in Autoworld een twaalftal (afgeleiden van de) Lotus Sevens gaan bewonderen. Een mooie manier om kennis te maken met heel wat modellen die zijn geïnspireerd door de Seven van Colin Chapman.

In 1957 bedacht Colin Chapman een lichte, open tweezitter met een 1.172 cc kleine Ford-viercilinder van 40 pk: de Lotus Seven. Het sportwagentje werd gemaakt van 1957 tot 1972 en onderscheidde zich door zijn duidelijke eenvoud. Met zijn lage gewicht was hij een pretmachine maar ook een racewagen. Hij stal de aandacht in de begingeneriek van de tv-reeks The Prisoner. En net zoals in het echte leven had het hoofdpersonage de auto als kit gekocht. De nostalgische stijl blijft vandaag Caterham Cars drijven, een voormalige Lotus-concessiehouder die de productie verderzette nadat het de rechten daarvoor had verworven. De Seven inspireerde ook Joop Donkervoort om zelf afgeleiden van dit mythische model te gaan maken.

12 exemplaren in Autoworld

Autoworld en de Club Lotus7 stellen op het gelijkvloers van het museum nog tot 5 november een twaalftal exemplaren tentoon. Er staat een Dax Rush, Caterham CSR, Lotus S IV, Donkervoort, Tiger Avon, Caterham Rover, Sylva Striker Race, Westfield Weasel Tdi, Westfield PreLit Kent, Tiger Avon chassis en een Lotus S3 Kent. Autoworld ligt in het Jubelpark en is alle dagen – ook op maandag – open van 10 uur tot 18 uur.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten