Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Maserati: tweede SUV tegen 2020

Geschreven door Jean-François Christiaens op 27-10-2017

Sergio Marchionne meldt dat er een tweede, meer compacte SUV dan de Levante naar het Maserati-gamma komt. Die is gebaseerd op de Alfa Romeo Stelvio en wordt in 2020 op de markt gebracht.

Maserati heeft zich met zijn Levante op de winstgevende markt van de premium-SUV’s gestort. Dat model heeft het merk met de drietand geholpen om zijn verkoopcijfers fors op te krikken (36.000 auto’s in de eerste drie trimesters van 2017). Sergio Marchionne, de grote baas van Maserati-eigenaar FCA, heeft net officieel aangekondigd dat het merk tegen 2020 een tweede, meer compacte SUV op de markt zal brengen. Dat zou de afzet moeten vergroten tot 70.000 à 80.000 auto’s per jaar. Dit model neemt qua prijs en formaat de Porsche Macan als maatstaf.

Giorgio

In tegenstelling tot de Levante, die op het platform staat van de Maserati Ghibli, zal deze toekomstige compacte SUV gebaseerd zijn op een Alfa Romeo-basis, namelijk het nieuwe platform Giorgio voor vier- en achterwielaandrijving. Dat wordt vandaag al gebruikt door de Alfa Romeo Giulia en Stelvio. De motoren van de toekomstige Maserati-SUV zullen echter specifiek zijn, zo belooft Marchionne.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten