Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Mazda: dringende terugroepactie voor B-Series pick-up

Geschreven door Laurent Norro op 16-02-2018

Airbags die onbedoeld openklappen kunnen tot zware ongevallen leiden. Een pick-up van Mazda moet om die reden dringend terug naar de dealer. De schuldige is… Takata.

In Canada loopt op dit moment een terugroepactie zonder voorgaande. Het gaat om de Mazda B-Series modeljaar 2006, die tussen augustus en november 2005 is gebouwd. De gascapsule van zijn airbags vertoont namelijk constructiefouten. Die zijn gemaakt door Takata, het Japanse bedrijf dat de voorbije jaren verwikkeld is geraakt in een enorm schandaal omdat zijn producten talrijke automobilisten het leven zouden hebben gekost.

Beperkt risico

Met deze dringende terugroepactie vraagt Mazda Canada eigenaars van het betrokken model niet meer met hun auto te rijden tot wanneer de herstelling is gebeurd. De invoerder regelt en betaalt het takelen van de auto’s tot aan de dealer waar ze worden aangepast en de klanten krijgen een gratis vervangwagen voor de duur van de herstelling, zo lezen we in de officiële brief die Mazda heeft verspreid. De invoerder wil met andere woorden geen enkel risico nemen. Tegelijk benadrukt Mazda in zijn schrijven: “Er is nog geen enkel dodelijk ongeval gebeurd met onze modellen als gevolg van een abnormale ontplooiing van de airbags van Takata”. In Noord-Amerika gaat het om 3.079 auto’s: 874 in Canada en 1.955 in de Verenigde Staten.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten