Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Mazda: plug-in hybrides tegen 2021

Geschreven door David Leclercq op 21-08-2017

Mazda heeft zijn plannen tot 2021 openbaar gemaakt. Daaruit kunnen we veel leren over de technologische evoluties waar we ons aan mogen verwachten.

Mazda meldde recent nog dat het een benzinemotor op de markt gaat brengen met een ontsteking door compressie (de SkyActiv-X). Vandaag leren we dat deze krachtbron in 2021 zal worden gecombineerd met plug-in hybride technologie. We gaan even in op de details.

Creatief

Mazda is altijd al creatief geweest in zijn onderzoek en in zijn diverse ervaringen, zeker wanneer het over motoren gaat. De Japanse constructeur heeft ons meer dan een keer verrast en deed dat een paar dagen geleden opnieuw met de aankondiging dat hij een benzinemotor met ontsteking door compressie (zoals in een diesel) gaat produceren, de SkyActiv-X. Die komt in 2019 op de markt, maar is zeker niet de enige motorische innovatie die we van Mazda mogen verwachten.

Plug-in hybride

Volgens een planning die het merk zelf heeft vrijgegeven tijdens een conferentie wordt deze nieuwe motor vanaf 2021 ook aangeboden in een plug-in hybride versie. Die mededeling ligt vanzelfsprekend in het verlengde van de eerder deze maand aangekondigde samenwerking met Toyota, die onder meer is toegespitst op de ontwikkeling van voertuigen met elektrische aandrijving.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten