Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Mini John Cooper Works: nieuwe neus en meer uitrusting

Geschreven door Olivier Duquesne op 14-04-2021

Ook de Mini John Cooper Works krijgt een update voor 2021. De kleine sportieveling krijgt onder meer een nieuwe neus en infotainmentsysteem. Ook de uitrusting, standaard of optioneel, is uitgebreid.

De Mini John Cooper Works levert nog steeds 231 pk en 320 Nm dankzij zijn TwinPower 2 liter-viercilinder turbo. Standaard wordt hij gekoppeld aan een manuele zesbak, met als optie een Steptronic-versnellingsbak met dubbele koppeling en 8 versnellingen. Daarmee leg je de 0-tot-100 km/u af in respectievelijk 6,3 en 6,1 seconden.

De nodige klank komt van zijn dubbele uitlaatpijpen met een diameter van 85 mm, die net als de Brembo-remmen met 4 zuigers standaard worden geleverd. De Mini JCW pronkt verder met zijn ronde dagrijverlichting, zijn zeshoekige grille met een rood randje, zijn nieuwe neus met grotere koelopeningen en een wat stoerdere voorbumper, zijn aerodynamische elementen en zijn lichtmetalen velgen van standaard 17 duim, met 18 duim als optie.

Fullscreen

De middenconsole van de Mini JCW is opnieuw ontworpen met een aanraakscherm van 8,8 duim. Het heeft ook een nieuw menu qua ergonomie. Zo zou het efficiënter moeten zijn om snel naar de media, de navigatie, de telecommunicatie en de diverse apps te navigeren. Ook zijn er Live Widgets die je kan selecteren door over het scherm te vegen met je vinger.

Het optionele digitale instrumentarium op de stuurkolom, dat we al kennen van de Mini JCW GP3, heeft twee kleurenthema's: Lounge (blauw en turkoois) of Sport (rood en anthraciet). Indien gewenst kunnen de kleurenthema's van de schermen worden gekoppeld aan de rijmodi.

Controle

Door de Sport-modus te activeren, past de Mini John Cooper Works de reactie van het gaspedaal en het stuur aan op inputs. Heb je de nodige opties aangevinkt, dan heeft deze modus ook invloed op de adaptieve schokdemping en de automatische transmissie.

Daarnaast is er het Driving Assistance-pakket, dat onder meer een rijstrookassistent, adaptieve cruise control en een achteruitrijcamera omvat. Parkeersensoren achteraan zijn echter standaard. Verder zijn de meeste opties inbegrepen in nog twee pakketten: Connected Navigation (Plus) en Comfort Pack (Plus). Allemaal zaken die de instapprijs van 34.650 euro voor de Mini John Cooper Works Hatchback flink kunnen opdrijven...

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten