Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mitsubishi Lancer wordt cross-over

Geschreven door David Leclercq op 26-04-2018

Mitsubishi waagt zich aan een straffe heropleving in Europa waarbij SUV’s sterk zullen domineren. Volgens die logica wordt de volgende Lancer trouwens een cross-over.

Mitsubishi probeert al een hele poos om zichzelf heruit te vinden via allerlei conceptcars, die telkens massaal inzetten op een SUV-stijl. Alle huidige Mitsubishi-modellen, met uitzondering van de i-MiEV en de Space Star, zijn trouwens al SUV’s. Maar de Japanners weten dat er nog veel werk aan de winkel is en dat ze vooral naar het C-segment moeten terugkeren met een nieuwe Lancer.

Ook een cross-over

Tsunehiro Kunimoto, hoofddesigner van Mitsubishi, sprak met onze collega’s van AutoExpress en bevestigde dat het C-segment zich helemaal niet beperkt tot een berline. Hij ziet wel iets in een cross-over in deze categorie waarvoor de conceptcar e-Evolution een mooi vertrekpunt zou zijn. Kortom, de volgende Lancer zou weleens sterk van de huidige kunnen verschillen en zou misschien Lancer Cross kunnen gaan heten als we naar recente naamgevingspolitiek kijken. Als het model er ooit komt, staat het bovendien zeer waarschijnlijk op het modulaire platform CMF (C/D) van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi, dat onder meer wordt gebruikt door de Renault Scénic, de Nissan Qashqai enzovoort.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten