Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Affaire-Ghosn: CEO blijft gevangen

Geschreven door David Leclercq op 10-01-2019

De rechtbank heeft het verzoek tot vrijlating van de advocaten van Carlos Ghosn verworpen. Hij blijft dus in de gevangenis.

De rechtbank van Tokio heeft niet geheel verrassend het verzoek tot vrijlating verworpen van de advocaten van Carlos Ghosn. Hij verscheen afgelopen dinsdag 8 januari voor het eerst voor de rechter, die echter heel snel tot een besluit kwam.

Vluchtgevaar

Het vrij laconieke persbericht maakt melding van de weigering, maar motiveert die niet. Of toch niet echt. De rechter heeft tijdens de zitting enkel verwezen naar het vluchtgevaar en naar het risico op geknoei met bewijzen. Ter herinnering: Carlos Ghosn wordt ervan verdacht een deel van zijn verloning voor de Japanse fiscus te hebben verborgen. Recenter kwam daar nog de beschuldiging bij dat hij tijdens de crisis van 2008 “verliezen op persoonlijke investeringen” zou hebben laten opvangen door Nissan. Na 60 dagen in de gevangenis blijft Ghosn voet bij stuk houden en schreeuwt hij zijn onschuld uit. “Ik word valselijk beschuldigd en onterecht gevangen gehouden”, verklaarde hij. Zijn proces zou nog maanden op zich laten wachten.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten