Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Nissan e-POWER naar Europa: EV’s met range extender in 2022

Geschreven door Yeelen Möller op 07-03-2019

Nissan heeft tijdens het salon van Genève aangekondigd dat het zijn e-POWER-technologie naar Europa wil brengen. De technologie werkt volgens het principe van een range extender op benzine, maar de aandrijving is dus volledig elektrisch.

De e-POWER-technologie van Nissan bestaat al langer in Japan, waar de Nissan Note al beschikbaar is met een dergelijke aandrijving. Dat model beschikt over de elektromotor van de eerste generatie Nissan Leaf (109 pk & 254 Nm), maar in plaats van een grote batterij heeft het model een 1.2 driecilinder van 80 pk die de stroom opwekt. Volgens Nissan geeft deze technologie tegelijk extra kracht én een lager verbruik, omdat de brandstofmotor minder hard moet werken. Het verbruik zou vergelijkbaar moeten zijn met dat van een conventionele hybride zoals de Toyota Prius.

2022

Als een van de stappen richting volledige elektrificatie komt deze technologie dus ook naar ons continent. Nissan schat in dat tegen 2022 de verkoop van elektrische modellen van het merk zal vervijfvoudigen. De e-POWER-modellen moeten daar mee helpen. Nissan heeft evenwel nog niet bekendgemaakt welke modellen de technologie moeten krijgen. De IMQ conceptcar op het salon van Genève toont wel al hoe het systeem zou werken met vierwielaandrijving, met elektromotoren op beide assen. En aangezien het studiemodel trekjes van de Qashqai heeft…

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten