Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Koopje van de Week: Opel Vectra 2000 (1989-1995)

Geschreven door Steven Appelmans op 07-09-2021

Elke dinsdag gaat AutoGids op zoek het Koopje van de Week. Van bolides met een speciaal verhaal tot sedans met een geschiedenis, in deze rubriek krijgen ze allemaal hun podium. Vandaag: de Opel Vectra 2000 (1989-1995).

Akkoord, de Vectra is de ontegensprekelijke stamvader van de Opel Insignia En we gaan evenmin ontkennen dat Opel zijn huidige fundering voor een groot stuk te danken heeft aan de veelzijdige middenklasser. Maar echt sexy, neen. Tenzij je een exemplaar met 2000-achtervoegsel te pakken krijgt, een belhamel die wel wat leven in de verder doodse brouwerij wist te brengen.

>> AutoGids' Koopje van de Week - modeloverzicht van A tot Z

Waarop moet je letten?

Check voor roest bij spatbordranden en kokerbalken. Blijf ook weg van de versies met digitaal dashboard, gezien die tableaus vervangen een vrij dure operatie heet. Ook de motoren van de elektrisch bediende ramen durven al eens falen en dikken de factuur aan als je ze wil vervangen. Verder bezorgt de Opel Vectra 2000 je weinig hoofdbrekens. De 2 liter-benzine met 16 kleppen, die rechtstreeks overkomt van de Kadett GSi, is nagenoeg fool proof. Toch als het blok op tijd en stond een lik olie kreeg. Er bestaan ook 2000’s met vierwielaandrijving, maar die zijn én gulziger én onderhoudsgevoeliger.

Hoeveel mag dat kosten?

Reken op een goeie 3.000 euro. En een retourtje Duitsland, want groot is het aanbod niet. In België hebben we niet meteen een goede Opel Vectra 2000 gevonden. Bij onze oosterburen kan je er gelukkig wel nog een aantal op de kop tikken, al beginnen ze ook daar stilaan schaars te worden.

Is er een leuk alternatief

Een Citroën BX 16V is eveneens zo’n nobele onbekende, net als de Peugeot 405 Mi16. Geen berline, maar wel origineel én snel: de Honda Accord AeroDeck. Val je meer voor Italiaanse flair, dan is er altijd nog de Lancia Thema 2.0 i.e. Turbo, terwijl je bij VW kan gaan zoeken naar een Passat VR6... Keuze genoeg, maar vind maar eens een goed exemplaar.

Journalist AutoGids/AutoWereld

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten