Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Opel Corsa: 6de generatie klaar in 2020

Geschreven door Laurent Norro op 12-10-2017

De volgende generatie van de stadsauto Opel Corsa is niet langer voor 2018. Om de productiekosten te drukken wil PSA hem op een gemeenschappelijk platform bouwen.

De zesde generatie van de Opel Corsa is niet langer voor binnenkort. Zijn officiële onthulling is uitgesteld tot 2019 en zijn marktintroductie tot 2020. Hij was nochtans klaar voor productie vanaf volgend jaar, maar PSA-baas Carlos Tavares heeft beslist om de stekker uit dat project te trekken om de kosten te drukken. Hij meent dat de technische basis van de volgende Corsa dezelfde moet zijn als die van de toekomstige kleine modellen van Citroën, DS en Peugeot, maar ook van PSA’s Chinese partner Dongfeng.

Gemeenschappelijke onderdelen

Het design ligt weliswaar al vast, maar de veelzijdige stadsauto moet nog even wachten op het nieuwe platform, dat vanaf volgend jaar onder de Peugeot 2008 en DS3 Crossback zal worden gebruikt. Deze Corsa zal naast heel wat andere onderdelen ook de benzine- en dieselmotoren van die Franse modellen overnemen en krijgt ook een elektrische versie. Verder vernemen we dat deze nieuwe Corsa een heel leger aan rijhulpsystemen krijgt en dat hij een aantal door Opel zelf ontwikkelde technologische innovaties meekrijgt. De conceptcar die de zesde generatie van de Opel Corsa aankondigt, wordt naar alle waarschijnlijkheid onthuld op het volgende autosalon van Frankfurt in 2019.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten