Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / Back to the Future met de Opel GT/W Geneva uit 1975

Geschreven door Klaas Janssens op 19-08-2021

AutoGids gaat back to the future. Een duik in de archieven levert deze Opel GT/W op, in 1975 gepresenteerd op de Geneva International Motor Show. Wat maakt deze conceptcar zo bijzonder?

Opel broedde al een tijdje op een sportieve GT, maar toenmalig eigenaar General Motors stak er een stokje voor. Het project, een coupé op de technische fundamenten van de Diplomat, kwam via koetswerkbouwer Frua bij Bitter terecht en leidde in 1973 tot de CD. Die bleef tot 1979 in productie, maar meer dan 400 exemplaren werden er niet geproduceerd.

>> AutoGids' Back to the Future - modeloverzicht van A tot Z

Inmiddels was Opel opnieuw bezig met een sportieve GT, een showcar waarmee de Duitse constructeur het ontwikkelingswerk met wankelmotortechnologie onder de aandacht wou brengen.

1975 Opel GT/W Concept Geneva

GT/W wordt gewoon GT

Daarom heette de conceptcar Opel GT/W, met de W van Wankel. Maar alweer speelde General Motors spelbreker, want het wankelproject werd geschrapt en de bestaansreden van de GT/W overbodig. Maar de wagen bestond, dus schopte de Opel GT (zonder W) het in 1975 toch tot op de beursvloer van het Autosalon van Genève. Met een goudgespoten koetswerk, maar zonder motor.

 Er zou ook een testprototype bestaan, aangedreven door de 5,3 liter-V8 van de Opel Diplomat (de motor die ook in het vooronder van de Bitter CD lag). Maar eventuele productieplannen kregen nooit groen licht.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten