Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Peugeot 508 Hybrid R met meer dan 300 pk op komst?

Geschreven door David Leclercq op 10-10-2018

Peugeot zou in het grootste geheim werken aan een stevig gespierde 508, met “veel meer dan de 300 hybride pk’s” die al beloofd zijn voor de toekomstige plug-in hybride versie. Hij zou 508 Hybrid R heten.

Peugeot zou naar verluidt werken aan een 508 Hybrid R, of anders gezegd een meer gespierde versie van de recent voorgestelde hybride 508. Gilles Vidal, de designbaas van het merk, heeft zich op het salon van Parijs laten ontvallen dat de auto vierwielaandrijving zou krijgen en op velgen van 20 of zelfs 21 duim zou staan, wat toch forse prestaties laat vermoeden.

Veel meer dan Hybrid4

Meer was niet nodig om de geruchtenmolen op gang te brengen rond een 508 Hybrid R, die veel gespierder zou zijn dan de versies die in Parijs zijn voorgesteld. Dat zou niet zo vreemd zijn, want het is bekend dat Peugeot graag wat meer zoals Volkswagen wil zijn. In dat kader zijn we nog niet vergeten dat er ooit een testprototype was van een 308 Hybrid R, die als testbasis diende voor de huidige plug-in hybride aandrijflijn van 300 pk, maar die had wel een “Hybrid Sport”-modus die tot 500 pk kon vrijmaken. In deze stand kon de combinatie van een 270 pk sterke 1.6 THP met twee elektromotoren tot 400 pk en 530 Nm ontwikkelen, of kortstondig zelfs 500 pk en 730 Nm in een speciaal Launch Control-programma. Als de vermoedelijke 508 Hybrid R daar een beetje inspiratie zou mogen halen…

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten